Behandling av personopplysninger

Når du bruker Netthandelen.no vil det behandles personopplysninger om deg. Vi er opptatt av å håndtere dine personopplysninger på en trygg og sikker måte. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn og hvordan personopplysningene behandles, samt dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene.

Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er Netthandelen.no AS ved Espen Wetrhus, som kan kontaktes på e-post [email protected]. Netthandelen.no kan kontaktes for alle spørsmål du måtte ha om behandling av dine personopplysninger. Dette gjøres enklest via "Min side" på vår nettside.

Når det brukes "vi", "våre" eller "oss" nedenfor, menes det Netthandelen.no AS.

Formålet, samt grunnlaget, for å behandle alle personopplysninger om deg er for å forbedre tjenestene våre, samt – dersom du velger å bestille varer fra nettsiden – å oppfylle vår avtale med deg, jf. GDPR artikkel 6 nr. 1 punkt b). I tillegg er vi pålagt å oppbevare en del informasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgifts håndtering og eventuell garanti- og returhåndtering, artikkel 6 nr. 1 punkt c). Som det fremgår nedenfor, behandler vi også opplysninger med grunnlag i ditt samtykke, iht. artikkel 6 nr. 1 punkt a).

Personopplysninger som samles inn og behandles

Personopplysninger som samles inn og behandles kan deles i to kategorier:

  1. Informasjon du gir oss.
  2. Informasjon vi får når du bruker tjenestene våre.

A. Informasjon du velger å gi oss

Dersom du velger å handle hos oss vil vi samle inn og lagre den informasjonen du gir oss. Dette vil være:

  • Ditt navn
  • Din e-postadresse som vi benytter for kommunikasjon relatert til din ordre/ditt kundeforhold
  • Ditt telefonnummer som vi benytter for kommunikasjon relatert til din ordre/ditt kundeforhold
  • Din adresse, hvor vi vil sende eventuelle bestillinger
  • Kontonummer (dersom du har registrert dette) for utbetaling av evt. tilgodehavende
  • Fødselsdato (valgfritt)

Dette er informasjon som er frivillig å gi fra seg, men som vil være nødvendig for å bruke eller bestille fra nettsiden, og som derfor er en forutsetning at du avgir dersom du vil handle hos Netthandelen.no.

Når du handler på Netthandelen.no samler vi inn og oppbevarer navn, adresse, e-postadresse og mobilnummer. Dette er informasjon vi trenger for å levere varene til deg, samt kontakte deg om forhold i forbindelse med bestillingen. Vi er dessuten pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti- og returhåndtering. Denne historikken slettes når formålet med behandlingen er opphørt, og er også tilgjengelig for deg på "Min side". Vi oppbevarer av sikkerhetshensyn også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen.

Av sikkerhetshensyn sletter vi registrert kontonummer 3 måneder etter at formålet med oppbevaring av dette er innfridd. Kredittkortnumre oppbevares ikke hos oss, men hos vår betalingspartner NETS. Dette er for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering.

Dersom du kontakter kundeservice eller kommuniserer med oss på andre måter, samler vi inn den informasjonen du gir fra deg i forbindelse med kontakten. Dette vil være følgende informasjon:

  • Ditt navn
  • E-postadresse
  • Telefonnummer
  • Ordrenummer

Informasjonen du gir fra deg vil kunne bli brukt i våre interne testrutiner for IT-systemene våre. Dette er tester vi utfører for å sikre at systemene våre fungerer og har den graden av sikkerhet som de skal.

B. Informasjon vi får når du bruker tjenestene våre

Når du bruker nettsidene våre samler vi inn og oppbevarer loggdata om endringer gjort på kundeprofilen din (f.eks. endring av adresse, telefonnummer o.l.), samt hvilke kategorier og produkter du klikker eller søker på. Auksjoner du har deltatt i eller vunnet, vil også være knyttet opp mot din kundeprofil hos oss. Dette for å kunne spore relevante endringer, samt lære hva våre kunder er opptatt av og dermed være i stand til å forbedre vårt produktutvalg og våre tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter eller sende deg relaterte tilbud (dersom du eksplisitt har bedt om dette). Informasjonen benyttes også for å produsere trafikkstatistikker for bl.a. kapasitetsplanlegging.

Som flere andre elektroniske tjenester bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi ("cookies") for å samle inn informasjon om aktivitet, nettleser og enhet. Klikk her for mer informasjon.

Kontroll over informasjonen din

For at du skal ha kontroll over dine personopplysninger, vil du ha tilgang til følgende verktøy:

Tilgang til personopplysninger (innsyn) og oppdateringer. Du vil ha tilgang til det vesentlige av personopplysninger som behandles om deg ved å opprette bruker på nettsiden, og du kan da også oppdatere/korrigere opplysningene. Informasjon som ikke er tilgjengelig på "min side" kan du få tilgang til ved å opprette en kundesak via "min side" på vår nettside. Kundeservice hos oss vil da gjøre tilgjengelig dine opplysningene som ligger lagret på din profil og du vil motta en bekreftelse på e-post når opplysningene vil være tilgjengelige for deg. Disse vil du da kunne hente ut ved å logge inn på "min side".

Tilbakekall av samtykke. Hvis du senere ombestemmer deg vedrørende vår løpende mulighet til å samle inn informasjon fra kilder som du allerede har godtatt, kan du ganske enkelt tilbakekalle ditt samtykke ved å endre innstillingene på "min side". Hvis du gjør dette, vil naturligvis enkelte tjenester miste funksjonalitet. Alternativt kan du ta kontakt med kundeservice.

Sletting av konto. Hvis du av en eller annen grunn ønsker å slette brukerkontoen din, kan dette gjøres ved å logge inn på din kundeprofil via "min side".

Bruk av databehandlere

Vi selger ikke personopplysningene dine til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med tredjepart. En tredjepart får kun innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for oss, slik at vi kan levere våre tjenester til deg. Relevante opplysninger som er nødvendig for å gjennomføre handelen deles med betalingspartner og transportør.

Databehandlere er andre selskaper som vi benytter for å behandle personopplysningene. Det inngås strenge avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i slike tilfeller. Vi benytter oss av følgende databehandlere i tilknytning til tjenesten:

DatabehandlerFormålOpplysninger som deles
FIKO AS
fiko.no/
Kontaktsenterløsning for kundeservice - håndtering av innkommende telefoner, chat, e-post og sosiale media - Telefonnummer
- E-postadresse
- Tidspunkt for tidligere kontakt fra samme telefonnummer/e-postadresse
- E-post historikk
Criteo
www.criteo.com/
Personlige annonser på Facebook, Instagram, Google og på forskjellige nettsider. - Tracking cookies for å spore brukeradferd.
Emarsys
www.emarsys.com
Sende nyhetsbrev, personlige annonser på nettet, finne segmenter på kunder som oppfyller gitte kriterier. - E-postadresse
- Kundennavn
- Adresse
- Ordrehistorikk
- Kundeadferd på nettsiden
Apsis
www.apsis.com/
Sende nyhetsbrev - E-postadresse
Barilliance Ltd.
www.barilliance.com/
Kunne personlisere produktene kunden ser på siden. Og gi de triggere for å gjennomføre en handel. - Tracking av kundens oppførsel på nettsiden for å kunne vise personalisert innhold
TradeTracker.com
tradetracker.com
Bloggere bruker tjenesten for å få en "cut" av omsetning generert fra siden deres. - Ordresum
Google
www.google.com/analytics/
Overvåke salget i butikken og hvilke kilder kunden kommer fra - Alle ordre
- Produkter
- Kundeadferd på nettsiden
- Tracking av kilde (hvor kunden kommer fra)
Google
adwords.google.com
Annonser i Googles annonsenettverk - Ordre
- E-postadresse
Google
www.google.com/forms/about/
Få tilbakemelding fra kunder på opplevelsen i kontakt med kundeservice. - E-postadresse
- Besvarelse/rating gitt på de ulike spørsmålene
Facebook
www.facebook.com
Annonser på Facebook - Kundeadferd
- E-postadresse
- Lokasjon
- Ordre
Hotjar Ltd.
www.hotjar.com
Forbedre kjøpeopplevelsen i vår nettbutikk - Anonym analyse av kundeatferd.
Ingen personopplysninger deles.
SiteGainer
sitegainer.com/
A/B testing av nettsiden vår - Ordre
- Kundeadferd
KickoffLabs
kickofflabs.com/
Påmelding/samling av e-postadresser til nyhetsbrev. - E-postadresse
- Kundeadferd
- Hvor kunden kommer fra
- Tidspunkt for sign-up
- ip/mac-adresse
Listagram
www.listagram.com/
Popups - IP adresse
- Epostadresse
- Postnr/sted
RayGun
raygun.com
Håndtering av feil i våre IT-systemer - IP-adresse
- E-postadresse
NewRelic
newrelic.com
Overvåkning av ytelsen i våre IT-systemer - E-postadresse

Klager

Ta selvsagt gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål eller bekymringer til hvordan vi behandler dine personopplysninger! Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger bryter med disse reglene eller personvernlovgivningen, herunder personopplysningsloven eller personvernforordningen (GDPR), så kan du også klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

Endringer

Vi kan måtte endre informasjonen om behandling av personopplysninger fra tid til annen, bl.a. som følge av endringer i nettsidene eller våre tjenester, eller dersom det skjer endringer i regelverket om behandling av personopplysninger. Endres denne informasjonen, vil vi gjøre deg oppmerksom på det dersom vi har dine kontaktopplysninger. Ellers vil oppdatert informasjon alltid finnes lett tilgjengelig på våre nettsider.