Gå til hovedinnhold

Fast lav frakt

Rask levering (1-4 virkedager)

Vi leverer på døren

Kjøp nå - betal senere

Tilbake til Vi snakker hage
Drivhusdrømmen

Drivhusdrømmen

Sist endret 31.05.2023 08:25:46

Drømmer du om å dyrke dine egne grønnsaker og planter, men bor i et område med ustabile værforhold eller begrenset plass? Da kan et drivhus være svaret på dine bønner! Drivhus gir deg muligheten til å forlenge dyrkingssesongen, beskytte plantene mot vær og vind, og kan gi en trygg og stabil vekstforhold for planter som trenger spesiell behandling.

«Om alle mennesker hadde hatt en hage å stelle, ville verden endelig fått leve i fred»

I løpet av de siste årene har drivhus blitt et allemannseie. Å stelle i hagen kan gi fullstendig sjelefred! Det er noe eget ved å stelle med det man har valgt å pryde hagen med.

Å dyrke sine egne grønnsaker og planter i et drivhus er en drøm for mange hageentusiaster. Men før du investerer i et drivhus, er det viktig å tenke gjennom hva slags type drivhus som passer best for deg og ditt behov. Netthandelen.no har et bredt utvalg av drivhus fra ulike produsenter, og vi har samlet noen tips og triks for å hjelpe deg å lykkes med ditt nye drivhus.

Drivhus | Bli din egen gartner

 

1. Tenk på størrelsen

Først og fremst må du tenke på hvor stort drivhuset ditt skal være. Hva slags planter og grønnsaker vil du dyrke, og hvor mye plass trenger de? Skal du kun ha et lite drivhus til hobbybruk, eller ønsker du å dyrke større mengder av matvarer? Netthandelen.no har et bredt utvalg av drivhus i ulike størrelser, slik at du kan finne det som passer best for deg og din hage.

2. Plasseringen er viktig

Når du har funnet størrelsen som passer best for deg, må du tenke på hvor du vil plassere drivhuset ditt. Plasseringen er viktig for å sikre at plantene får nok sollys og ikke utsettes for for mye vind eller skygge. Drivhuset bør også ha tilgang til vann og være enkelt å komme til når du skal høste avlingen din.

3. Riktig ventilasjon

Ventilasjon er viktig for å skape et sunt og balansert miljø inne i drivhuset ditt. Et drivhus kan raskt bli for varmt eller fuktig, og det kan skape et ubehagelig miljø for plantene dine. Netthandelen.no har drivhus med smarte ventilasjonsløsninger, slik at du enkelt kan justere temperaturen og fuktigheten i drivhuset ditt.

4. Vanning

Det er viktig å vanne plantene dine jevnlig når de vokser i et drivhus. Netthandelen.no har drivhus med smarte vanningsløsninger, som kan gjøre det enkelt for deg å vanne plantene dine jevnlig og effektivt.

5. Beskytt mot skadedyr og uønskede planter

Et drivhus kan være et paradis for skadedyr og uønskede planter, og det er viktig å være oppmerksom på dette for å sikre at plantene dine trives og vokser godt. Netthandelen.no har ulike typer beskyttelse som du kan bruke for å holde skadedyr og uønskede planter borte fra drivhuset ditt.

Palram - Canopia Drivhus Victory Orangery – 11 m²

Hvorfor drivhus?

Er du usikker på om det er noe man vil trives med å ha, så kan man starte med dyrking i pallekarmer. Ser du gleden i det å dyrke dine egne grønnsaker, vil kanskje det å investere i et drivhus være veldig fornuftig. Prøv å tenk på hva du vil gjøre i drivhuset ditt. Når du vet det, vil det bli enklere å velge hvilket drivhus du vil ha. Et drivhus kan bli din nye avslapning sone, sett inn en godstol og nyt stille stunder.

I utvalget vårt finner du drivhus fra Canopia by Palram, som er kjent for sin høye kvalitet og funksjonelle design. De tilbyr alt fra kompakte drivhus som passer til mindre arealer, til større modeller som gir deg mer plass til å dyrke og utforske. Drivhusene fra Canopia by Palram er alle laget i aluminium og har polykarbonat. Fra små minidrivhus til store og romslige modeller, fra grønne og hvite aluminiumsdrivhus til rustfritt stål og klar akryl – det finnes et Canopia by Palram drivhus som passer til enhver smak og behov.

For de som er opptatt av miljøet, vil være glad for å høre at Canopia by Palram sin drivhus-serie er produsert med et miljøvennlig synspunkt. Materialene som brukes i produksjonen er resirkulerbare, og drivhusene bruker naturlig sollys til å skape et gunstig vekstmiljø for plantene.

Palram - Canopia

Palram - Canopia Drivhus Oasis – 4,9 m² og Oasis Hexagonal – 8,6 m²

 

Men hva er polykarbonat?

Polykarbonatplatene på våre drivhus er tolags plastplater, noe som de siste årene har blitt mer og mer vanlig fremfor tradisjonelle glassplater.

Det finnes en rekke fordeler med polykarbonat fremfor glass:

 • Hele poenget med et drivhus er å bruke solen for oppvarming slik at rommet oppvarmes og holder på varmen utenom sesongen. Glass gjør at drivhuset varmer seg raskt opp, men det taper dessverre varmen fort. Polykarbonatplatene er laget av en konstruksjon med doble vegger, og denne luftlommen mellom platene gjør at de holder bedre på varmen enn glass.
 • Polykarbonat forvrenger lyset så vekstene blir utsatt for mer diffust lys enn ved glassvegger. Direkte lys kan lettere svi plantene, og planter klarer seg bedre i diffust lys. Diffust lys når rundt plantene slik at de blir mer jevnt oppvarmet, slik at ikke all varme/sol går til den øverste delen av planten.
 • Glass kan knuse, mens polykarbonat er tilnærmet uknuselig. Sammenlignet med glass trenger polykarbonat noe behandling for å forhindre at det gulner og brytes ned. Med riktig behandling med UV-beskyttelsesmidler vil en polykarbonatplate ha en gjennomsnittlig levetid på ti år.
 • Polykarbonatplater trenger lite vedlikehold utover UV-behandling. Glass krever noe mer arbeid. Glass må rengjøres oftere, og siden det slipper inn mer direkte lys kan du bli avhengig av å skyggelegge og være flinkere til å lufte ut hvis det blir for varmt.

Tilbehør

Netthandelen.no tilbyr også et fint utvalg av tilbehør og utstyr til drivhus, som for eksempel hyller og automatisk ventilasjonsåpner. Dette gjør det enklere å tilpasse ditt drivhus til dine behov og ønsker, og gir deg mulighet til å skape den perfekte vekstforholdene for dine planter og grønnsaker.

Tilbehør til drivhus

Med disse tipsene og triksene kan du være sikker på at du vil lykkes med ditt nye drivhus fra Netthandelen.no. Med et bredt utvalg av modeller, høy kvalitet og funksjonelle design, kan du finne et drivhus som passer perfekt for deg og din hage. Lykke til med din drivhusdrøm!


 •  
  Fast lav frakt
 •  
  Rask levering
  1-4 virkedager
 •  
  Vi leverer på døren
 •  
  Kjøp nå - betal senere