Tilbake til Vi snakker hage
Finn ditt basseng

Finn ditt basseng

Sist endret 05.07.2022 12:57:57

Har du gått med en drøm om å få på plass et basseng i hagen eller på verandaen din i sommer? Men du er litt usikker på hvilket basseng du skal velge? Hva trenger du egentlig når det kommer til bassengets størrelse og ikke minst hva må du ha for å ivareta et sunt og deilig badevann i bassenget?

Her er mine 3 aller beste tips basert på mange års erfaring med overflate basseng fra Bestway.

Hvor stort basseng skal jeg velge?

Det første du må tenke på er hvor bassenget skal stå. Skal det stå på en veranda eller i hagen din? Skal det stå på verandaen din må du forsikre deg om at din veranda tåler vekten av bassenget. Skal det stå i hagen din må du tenke på at det er rett underlag uten skarpe gjenstander som røtter og steiner der bassenget skal stå for å forhindre hull i bassenget.

Bestway basseng – Steel Pro Max

Hvem skal bruke bassenget?

Det er viktig å tenke på hvem som skal bruke bassenget, 33% av alle som kjøper basseng sier det er til barna og 46% av brukstiden er det barna som står for. Undertegnede har 4 barn i alderen 2 til 8 år, og jeg kan skrive under på at statistikken ovenfor er meget nøyaktig i forhold til vårt daglige bruk.
Når du velger basseng og det er til barn mellom 2 og 5 år som skal bruke bassenget er det viktig å tenke på dybden i bassenget, de aller færreste barn under 6 år kan svømme så de er avhengige av å kunne stå oppreist i bassenget. Jeg anbefaler derfor ikke basseng på over 84 cm høyde til barn som ikke kan svømme, dette for barnets opplevelse i bassenget og deg som foreldre får en enklere oppgave å passe på barna. Kan alle brukere av bassenget svømme så er det i mine øyne bare å kjøpe så stort basseng du har fysisk og bygningsmessig plass til.

Bestway basseng – Steel Pro MAX

Hva trenger jeg utover selve bassenget jeg kjøper?

Nesten alle våre basseng kommer med filterpumpe inkludert i settet, denne pumpen er bra men vi anbefaler å kjøpe en sandfilterpumpe hvis bassenget skal brukes regelmessig og hvis det eventuelt skal kobles på en bassengvarmer.
Vi anbefaler også å kjøpe et basseng startsett  for å få et deilig rent og bakteriefritt vann i bassenget.
Kjøper du et av våre aller største basseng kan vi på det aller varmeste anbefale vår superkule og effektive bassengrobot for å støvsuge bassengbunnen helt ren etter en lang dag med høy bruk av bassenget.

Med disse 3 tipsene ivaretatt er det bare å sette i gang å nyte en deilig norsk sommer i et basseng fra netthandelen.no.

God fornøyelse!