Tilbake til Vi snakker hage
Båltønne

Høstkos = Bålkos

Sist endret 24.01.2023 15:26:56

Vi sier farvel til sommeren og ønsker høsten velkommen

Høsten kan være en riktig fin tid, med krisp høstluft og mørkere kvelder. Vi trenger ikke flytte inn selv om høsten kommer det er hyggelig ute, spesielt om man fyrer opp et bål. Hos netthandelen.no har vi flere ildsteder: bålpanner, fyrfat, båltønner og utepeiser.

 

Utepeis

Er du en av dem som virkelig elsker å sitte ute og er glad i fyre, er disse utepeisene fantastiske. Ikke bare en fryd for øyet men også enkle og gode varmekilder. Modell Dalen og modell Setesdal kommer i den lekre cortenstål look'en som passer ufattelig bra til høstens stemning. Modell Hovden er en av våre bestselgere, med ildfaste steiner, grillrist, gnistfanger og overtrekk inkludert. Alle tre peisene kommer med relativt høye piper, av den praktiske årsak at du skal slippe å plages av røyk. Her er det mye for pengene!

Utepeiser

Utepeiser

 

Båltønne modell Høvåg

Er du en av dem som syntes bål er koselig, men ikke liker lukt i klærne eller røyk i øynene? Da bør du ta en titt på Høvåg. Denne båltønnen er virkelig genial, og er både røyk- og luktfri. 

Modell Høvåg

Hvordan fungerer den?

Båltønnen trekker inn luft fra bunnen som gir bålet rikelig med oksygen. Resten av luften går opp mellom de doble veggene og blir oppvarmet før den kommer ut igjen på toppen. Når bålet har oppnådd optimal temperatur vil den varme luftstrømmen som kommer ut av luftehullene bidra til å ta fyr på gassene som vanligvis blir til røyk. Dette kalles sekundær forbrenning og er med på å skape en jevn og fin flamme ut av bålpannen. På denne måten oppnår du en tilnærmet røykfri flamme gang etter gang.

Andre fordeler med båltønnen er at du enkelt kan fyre bålet selv når det blåser. Det følger med en bunnring med luftehull som hever bålpannen fra underlaget og gjør det mulig å bruke båltønnen på de fleste steder. Vær allikevel oppmerksom på omgivelsene der du fyrer bål. Det er viktig å forholde seg til regler og anbefalinger rundt åpen ild i skog mark. Og designet på denne båltønnen er så lekkert!

Kjøp nå

Bålpanne med grillrist

Netthandelen.no har også den vanlige bålpannen, som er den mest kjente. Denne bålpannen en perfekt til lett matlaging og kos.

Bålpanne med grillrist

Kjøp nå

Koselig tips

Hva med å grille pølser til middag og avslutte med en deilig dessert tilberedt på bålpannen? Det er en hyggelig ettermiddagsaktivitet for familien. De fleste barn hopper i taket av glede av «Smores» på bålet. Så enkelt kan det gjøres:

S'mores oppskrift

 

Om dette blir i overkant søtt for din smak, er pinnebrød med sukker og kanel skikkelig godt til kaffekosen

– og det er så enkelt å lage!

 

Pinnebrød oppskrift

 

Bålpanne modell Kragerø

For deg som er opptatt av design, så kan vi anbefale Kragerø. Flott og nett bålpanne som varmer godt uten å oppta stor plass på uteplassen. Pannen er av rustfritt stål, og det er plass til vedkubber opp til 35 cm. Fungerer også bra å fyre med kull!

 

Bålpanne modell Kragerø

Kjøp nå

Vi i Netthandelen.no ønsker dere en riktig fin høst – husk at livet er best ute!