Tilbake til Vi snakker hage
Hvordan vedlikeholde dine utemøbler

Hvordan vedlikeholde dine utemøbler

Sist endret 03.03.2023 12:24:27

Hagemøbler fra InGarden er designet for å tåle store temperatursvingninger og værforandringer. Allikevel behøver møblene noe vedlikehold ettersom ethvert materiale vil bli slitt over tid.

Vi anbefaler at hagemøblene rengjøres regelmessig. Skitt, smuss og annen forurensning samler seg på overflaten og vil bryte ned materialet over tid. Rengjøring med vann og mild såpe vil være nok i de fleste tilfeller mens passende rengjøringsmidler bør brukes til spesifikke materialer, som for eksempel kunsttre eller glass. Høytrykkspyler anbefales ikke.

Sofagruppe modell Palermo

Vask og rengjøring av møblene bør utføres regelmessig i løpet av sesongen, spesielt når de settes fram og når de skal vinterlagres. Vask møblene oftere dersom forholdene krever det. Før lagring er det viktig at møblene behandles for å bevare de best mulig i tørr vinterluft. Hvordan du behandler dine møbler avhenger av materialene som de består av siden de vil ha forskjellige egenskaper, styrker og svakheter. For eksempel, et materiale som skal tåle å stå i solen og motvirke falming kan likevel bli svekket av UV-stråler. Selv om dine hagemøbler er laget for utendørs bruk så vil all materiale risikere å bli slitt eller svekket av tid og vekslende værforhold. Derfor er vedlikehold ditt beste verktøy for å bevare dine møbler.