Tilbake til Vi snakker hage
Bålpanne med grillrist

Slik lager du en koselig bålplass i hagen

Sist endret 13.10.2023 14:56:18

Å ha en bålplass i hagen er en flott måte å skape en koselig og avslappende atmosfære utendørs. Enten du vil nyte hyggelige kvelder med familie og venner eller bare slappe av alene, kan en bålplass være det perfekte tilskuddet til hagen din. Her vil vi gi deg en trinn-for-trinn guide om hvordan du kan lage din

Trinn 1: Plassering og sikkerhet

Først og fremst må du bestemme deg for hva slags ildsted du ønsker. Ønsker du deg en bålpanne du kan tilberede mat på, så er en bålpanne med grillrist perfekt. Ønsker du et ildsted som ikke avgir for mye røyk og lukt kan en utepeis eller vår geniale båltønne være det beste valget.

Når ildsted er valgt er det viktig å tenke på hvor du vil plassere bålplassen i hagen din. Det er viktig å velge et område som er i god avstand fra huset, trær, busker og annen brennbar vegetasjon. Sørg også for at det er tilstrekkelig avstand til nærliggende gjenstander og at det ikke er overhengende greiner i nærheten.

Sikkerheten er avgjørende når det kommer til bålplasser. Sørg for å ha en brannslokker i nærheten, som et brannslukningsapparat, hageslangen eller en bøtte med sand.

Trinn 2: Materialvalg

Når du har funnet det ideelle stedet for bålplassen, må du velge materialer for å bygge den. Her er noen vanlige valg:

Stein: Naturstein eller hagebrudd kan være flotte alternativer for å lage en solid bålplass. Du kan stable dem for å lage en sirkulær omramming.

Betongblokker: Betongblokker er en enkel måte å lage en rektangulær eller kvadratisk bålplass på. De er også rimelige og holdbare.

Gravd bålplass: Du kan også velge å grave en bålplass i bakken og omringe den med steiner eller metallkanter.

Trinn 3: Grunnarbeid

Når du har bestemt deg for materialene, må du forberede grunnen. Dette innebærer å fjerne gress og ugress fra området der bålplassen skal være. Du kan bruke en spade eller en gressklipper for å rydde området.

Trinn 4: Bygging av bålplassen

Nå er det på tide å bygge bålplassen. Hvis du velger å bruke stein eller betongblokker, må du stable dem i ønsket form. Hvis du graver en bålplass i bakken, kan du omringe den med steiner eller metallkanter for å gi den en mer ryddig utseende.

Trinn 5: Legge til en bunn

For å forbedre bålplassen ytterligere, kan du legge til en bunn laget av sand eller grus. Dette vil bidra til drenering og hindre at gress og ugress vokser opp rundt bålet.

Trinn 6: Brensel og pynt

Nå er bålplassen klar for bruk! Du kan legge til brensel som vedkubber eller briketter. Husk å alltid følge lokale brannsikkerhetsforskrifter og aldri bruke brennbart materiale som plast eller presset tre.

For å gjøre bålplassen enda mer koselig, kan du legge til utemøbler som benker eller stoler rundt den. Du kan også dekorere med steiner, lykter eller annen hageutsmykning for å skape en atmosfære som passer din personlige stil.

Trinn 7: Sikker bruk av bålplassen

Når du har opprettet bålplassen, er det viktig å bruke den på en sikker måte. Aldri forlat bålet uten tilsyn, og sørg for å slukke det helt når du er ferdig. Hold brannsikkerhetsutstyr i nærheten, og vær forsiktig med å kaste brennende materialer i bålet.

Med riktig planlegging og omtanke kan du skape en fantastisk bålplass i hagen din som vil gi glede og varme i mange år fremover. Nyt de hyggelige stundene rundt bålet med familie og venner, og husk alltid å praktisere god brannsikkerhet.

Bålpanne med grillrist

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Bekreftet kjøper
Jeg er fornøyd med produktet og leveringen, flott.
Bålpanne med grillrist
Anmeldelsen ble skrevet av Vidas i mai 2023

790,- KJØP HER 

Sitteplasser rundt bålplassen

Her er noen forslag til sitteplasser rundt bålpannen som kan hjelpe deg med å skape en komfortabel og koselig atmosfære:

 1. Benker i sirkel: Plasser solide trebenker i en sirkel rundt bålpannen. Dette gir god plass til flere personer og gir en rustikk, inviterende følelse. Du kan legge puter til å sitte på eller puter på benkene for ekstra komfort.
 2. Posisjonsstoler: Sammenleggbare stoler er en praktisk og enkel løsning. De kan enkelt tas ut og lagres når de ikke er i bruk

  Hengekøyer og hengestoler
  Hengekøyer gir en avslappet og behagelig atmosfære rundt bålpannen. Du kan henge dem mellom trær eller solide stolper. Pass på at de er tilstrekkelig festet for sikkerheten. Hengestoler på stativ er en ypperlig stol for maksimal avslapning.

  Hengekøye

  😌 Hengekøye med blonder

  Sittehengekøye

  ⚪️ Sittehengekøye - hvit 

  Bali

  😍 Hengestol modell Bali

  🥰 Hengestol modell Fiji 3. Store puter eller sittepuffer: Store, myke puter eller sittepuffer gir en uformell og avslappet atmosfære. De kan spres rundt bålpannen, slik at gjestene kan velge sin egen komfortable plass.
 4. Steinblokker: Bruk store, flate steinblokker som naturlige sitteplasser. Disse gir en rustikk følelse og kan arrangeres i en sirkel eller i en annen ønsket konfigurasjon. Legg gjerne myke puter på toppen for ekstra komfort.
 5. Paller: Gamle paller kan gjøres om til enkle og rimelige sitteplasser. Du kan stable dem og legge puter eller madrasser på toppen for å gjøre dem mer komfortable.
 6. Innebygde sitteplasser: Hvis du bygger en permanent bålplass med en stein eller betong omkrets, kan du integrere innebygde sitteplasser. Dette gir et ryddig og skreddersydd utseende.
 7. Adirondack-stoler: Adirondack-stoler er kjent for sin komfort og stil. De gir en avslappet følelse og kan males i en rekke farger for å passe til din hagestil.
 8. Strandstoler eller campingstoler: Folding strandstoler eller campingstoler er enkle å flytte rundt og er perfekte for uformelle sammenkomster rundt bålet. Husk å velge sitteplasser som passer din personlige stil og budsjett. Uansett hvilken type sitteplasser du velger, er det viktig å sørge for at de er plassert på en måte som gir god tilgang til bålpannen og samtidig tar hensyn til brannsikkerhet.

Hos Netthandelen.no finner du det du trenger for å gjøre bålplassen i hagen koselig!