Tilbake til Vi snakker hage
Kafésett Roma, nøttebrun

Høst i hagen

Sist endret 14.03.2024 13:32:28

Høsten er en fantastisk tid for hageentusiaster. Det er en årstid der naturen maler landskapet med varme farger og gir oss muligheten til å nyte den siste biten av utendørssesongen. For å få mest mulig ut av høsten i hagen din, er det viktig å forberede og skape et hyggelig utemiljø.

Er du en av dem som ikke har mulighet til å lagre dine hagemøbler innendørs, eller er du en av dem som tar sjansen på at hagemøblene tåler en vinternatt?

Netthandelen.no anbefaler innendørs vinterlagring av hagemøbler, for å bevare møblene over lengre tid. Kulde og fukt kan forringe kvaliteten på dine hagemøbler. Likevel så syntes det å være mange som ønsker å benytte hagemøblene sine året rundt. Og det er forståelig, da et hyggelig utemiljø bidrar til mer utetid – enten foran en bålpanne eller å bruke møblene som et hyggelig tilskudd til det estetiske i hagen.

Høsten bringer med seg regn og fuktighet, så det er smart å ta inn og lagre hageputene innendørs, og heller erstatte dem med andre puter som enkelt kan tas med inn, en litt rimelig pute til å sitte på og bruk heller skinn eller pledd til å henge over ryggen. Ikke bare sparer du putene dine, men du skaper et hyggelig høst utrykk i hagen.

Hagemøbler for høst, men hagemøbler av kunstrotting, er kjent for å tåle en trøkk. Ikke bare tåler de mer hardt vær enn aluminiums hagemøbler men de er hagemøbler i høstfarger.

Instagram, Diana Johansen

Til utestua

Så hvordan klargjøre uteplassen for høst?

Dekorer hagemøblene med høstlig utendørs dekor! Bruk gjerne myke tekstiler, som ullpledd, saueskinn og puter i høstfarger, ikke bare ser det pent og varmt ut, men innbyr også til god komfort- dersom du vil nye en høstkveld utendørs. Pynt opp med lyslykter og lyslenker- det skaper stemning på mørke høstkvelder.

Utnytt også sesongens dekor- bruk elementer som gresskar, krukker med høstblomster og fargede bladverk. Plukk in fra naturen- kvister med fargerikt bladverk skaper en nydelig høststemning. Vedlikehold hagen ved å plante høstblomster og rydde opp i løvverket. En velstelt hage gir en mer inviterende atmosfære. Nå er tiden inne for å forberede hagen for en sesong fylt med frisk luft, varme drikker og koselige stunder utendørs. En bålpanne setter prikken over i en!

 

Bålpanner & utepeiser

Bålpanner & utepeiser